Tjeneste

Inspeksjon av varmevekslere

Dacon Services AS utfører rengjøring og inspeksjon av varmevekslere. 

Inspeksjonsmetoden velges basert på kundens ønske. Dacon Services AS er sertifisert til å utføre NDT-metoder som ET (Virvelstrøm), MFL (magnetic Flux Leakage) og VT (videoinspeksjon) på varmevekslere.

Rengjøring og inspeksjon av varmevekslere

Ved bruk av spesialtilpassede video prober, blir overflate renhet og tilstand til varmeveksler rør avdekket (korrosjon, blokkasjer, lekkasjer, etc). Dacon Services AS rengjør blokkerte varmeveksler rør med høytrykksspyling og staking.

Ved bruk av ET (Virvelstrøm) utstyret Ectane 2, har Dacon Services AS muligheten til å detektere en rekke defekter på innerside av rør, defekter på innerside av rør og eventuelt gjennomgående defekter. Apparatet kan utstyres med forskjellige prober basert på hvilken materialer som skal undersøkes. 

IRIS er en ultralyd basert metode som vil kunne avdekke innvendig og utvendig korrosjon, materialtykkelse, pittings og sprekker. Metoden krever tilførsel av vann. 

Dacon Services AS har gjennomført en rekke kombinasjonsjobber bestående av både rengjøring og inspeksjon av varmevekslere.